НачалоНовини за криптовалутиНовини за Алткойни / AltCoinsОткриване на връзката между доджкойн, шиба ину и биткойн

Откриване на връзката между доджкойн, шиба ину и биткойн

-

Анализиране на корелацията между биткойн, доджкойн, шиба ину и други алткойни

Проучването на данните, за да се разбере скорошната корелация между биткойн и различни алткойни, включително доджкойн и шиба ину, дава представа за динамиката на крипто пазара през последния месец.

За да оцени тези корелации, платформата за пазарно разузнаване IntoTheBlock използва статистически инструмент, известен като „коефициент на корелация“. Този показател измерва степента, в която две променливи, в този случай цените на криптовалутата, са се преместили една спрямо друга през определен период.

За настоящата дискусия фокусът е върху 30-дневната версия на коефициента на корелация, хвърляща светлина върху това как тези активи корелират през последния месец. Коефициент над нула означава, че активите са се движили в същата посока през този период, с по-силна положителна корелация, доближаваща се до коефициент 1.

Обратно, коефициент под нула показва отрицателна корелация, при която движението на цените на един актив се отразява в обратна посока от друг. Коефициентът на корелация, равен точно на нула, предполага, че не съществува корелация, нито положителна, нито отрицателна, между двата актива.

По-долу има таблица, илюстрираща 30-дневните коефициенти на корелация между биткойн и различни алткойни, включително доджкойн (DOGE) и шиба ину (SHIB):

– Ethereum (ETH): 0,94
– Litecoin (LTC): 0,95
– Доджкойн (DOGE): 0,9
– Шиба ину (SHIB): 0,82

Както се наблюдава, Ethereum и Litecoin показват най-силна корелация с биткойн през последния месец, с коефициенти на корелация от 0,94 и 0,95, съответно. Dogecoin също показа тясна връзка с Bitcoin, като се похвали с коефициент на корелация от 0,9 през този период. Shiba Inu споделя солидна връзка с биткойн, макар и малко по-малко екстремна, с коефициент на корелация от 0,82.

Вижте още  StaFi повишава Ethereum Liquid Staking

В обобщение, всички алткойни в списъка демонстрират корелация от поне 0,78 с биткойн, което предполага важната позиция на биткойн като пазарен лидер. Изключение прави Tether (USDT), стабилна монета, обвързана с щатския долар, която няма значителна корелация с волатилния биткойн.

За целите на диверсификацията на портфейла инвеститорите могат да изберат активи с по-ниски корелации, с цел минимизиране на риска. Въпреки че споменатите активи поддържат относително силни корелации с биткойн, тези с по-ниски коефициенти на корелация, като Ethereum, все още предлагат някои предимства за диверсификация в сравнение с други.

Що се отнася до скорошните движения на цените на Dogecoin, въпреки силната му корелация с Bitcoin през последния месец, изглежда, че се търгува около $0,06, което не отразява напълно последния скок на Bitcoin.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама