Ethereum постига $10 милиарда приходи

-

Ethereum постига над $10 милиарда общи приходи, надминавайки технологичните гиганти в индустрията

Ethereum, водещата платформа за интелигентни договори, постигна забележителен крайъгълен камък, като надхвърли 10 милиарда долара кумулативни приходи от стартирането си през 2015 г., според доклад на фирмата за крипто брокерство Caleb & Brown. Това постижение подчертава бързия растеж на Ethereum, изпреварвайки известни софтуерни компании в историята.

Ethereum достигна границата от 10 милиарда долара за приблизително 7,5 години, изпреварвайки Meta (бивш Facebook), която постигна подобно постижение за малко повече от 7,5 години, и дори технологичния гигант Microsoft, на който бяха необходими удивителните 19 години. Приходите, генерирани от Ethereum, идват основно от такси, събирани за транзакции и различни дейности, извършвани в неговата мрежа, включително приложения за децентрализирано финансиране (DeFi), създаване и търговия с незаменими токени (NFT), плащания в криптовалута и други транзакции.

Приходите на Ethereum обаче отбелязаха значителен спад от над 77% в сравнение с предходната година, отразявайки по-широкия спад на пазара на криптовалута. Данните от фирмата за крипто анализ Token Terminal показват, че децентрализираната мрежа на Ethereum е генерирала около 1,7 милиарда долара приходи досега тази година.

Въпреки тази неуспех, в общността на криптовалутите има оптимизъм относно бъдещия потенциал за приходи на Ethereum. Оценка на VanEck предполага, че приходите от мрежата на Ethereum могат да претърпят значително съживяване, нараствайки от сегашните $1,7 милиарда до впечатляващите $51 милиарда годишно до 2030 г. Тази прогноза разчита на непрекъснатото приемане и разширяване на платформата Ethereum.

Бързото покачване на Ethereum до $10 милиарда кумулативни приходи не само демонстрира силата на платформата, но също така демонстрира огромния потенциал на блокчейн технологията за трансформиране на различни индустрии. Докато Ethereum се адаптира към развиващия се пейзаж на блокчейн и криптовалута, той остава фокусна точка за инвеститори, разработчици и ентусиасти.

Вижте още  Рекордно натрупване на биткойни от дребни притежатели

Блокчейн революцията, инициирана от Ethereum през 2015 г., проправи пътя за децентрализирано бъдеще, прекроявайки традиционните финанси, дигиталното изкуство и други сектори. Докато скорошният спад на приходите подчертава присъщата променливост на крипто пространството, устойчивостта и потенциалът за растеж на Ethereum продължават да вдъхват увереност и вълнение сред неговите поддръжници.

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама