НачалоWEB 3 крипто новиниDFINITY Foundation с иновации в Web3 и AI

DFINITY Foundation с иновации в Web3 и AI

-

Безвъзмездният фонд от 20 милиона долара на DFINITY Foundation предизвиква иновации в развитието на Web3 и AI в цяла Азия

В значителна стъпка, насочена към стимулиране на растежа и приемането на блокчейн и AI технологиите в Азия, фондацията DFINITY, ключов участник в блокчейна на Интернет компютърния протокол (ICP), въведе ICP Asia Alliance. Тази инициатива е придружена от значителен безвъзмезден фонд от 20 милиона долара, специално предназначен за подкрепа на иновативни проекти в региона.

ICP Asia Alliance, основен играч в поддържането на Web3 и AI екосистемата в Азия, е посветен на насърчаването на приемането на блокчейна на интернет компютъра. Това съвместно усилие обединява различни заинтересовани страни, включително държавни органи, инвеститори, технологични предприемачи, университети, разработчици и членове на общността. Чрез насърчаване на сътрудничеството, образованието и иновациите, Алиансът има за цел да даде възможност на хората, бизнеса и общностите да използват трансформиращия потенциал на Web3 и AI технологиите.

Доминик Уилямс, основател и главен учен на фондация DFINITY, подчерта решаващата роля на Азия в растежа на интернет компютъра и по-широката Web3 екосистема. Той отбеляза, че голяма част от ранната поддръжка за ICP и DFINITY идва от Азия, където са базирани някои от най-талантливите разработчици на ICP. По-специално Хонконг се превърна в глобален крипто център благодарение на правителствените инициативи, възприемащи технологията Web3, което го прави идеално място за стартирането на ICP Asia Alliance.

През последните години има забележима тенденция Web3 и блокчейн компаниите да разширяват дейността си в Азия, утвърждавайки региона като глобален център за Web3 и блокчейн иновации. Прогресивните регулаторни рамки във финансови центрове като Хонконг и Сингапур допълнително подкрепиха този растеж. Със силна основа, фондът за безвъзмездни средства на ICP Asia Alliance е готов да отключи пълния потенциал на азиатските разработчици в изграждането на инфраструктурата за бъдещето на Web3 в интернет компютъра.

Вижте още  Fiverr и Upwork DeeLance може да са следващите експлодиращи крипто

ICP демонстрира своя ангажимент за насърчаване на растежа в Азия чрез създаването на няколко ICP.Hubs в целия регион, включително Хонг Конг, Индия, Малайзия, Филипините, Южна Корея, Индонезия и Сингапур. Тези центрове играят жизненоважна роля в култивирането на процъфтяваща ICP общност чрез насърчаване на осведомеността и приемане, предлагане на образователни програми, формиране на стратегически партньорства и ускоряване на проекти. В сътрудничество с членовете на Алианса, ICP.Hubs ще ръководи разработването на ICP решения в ключови региони. Освен това DFINITY е в процес на формиране на стратегически партньорства с различни институции и организации в Азия, които се очаква скоро да се присъединят към Алианса.

Г-н Уилямс изтъкна мисията на Алианса да обедини различни заинтересовани страни в цяла Азия в насърчаването и разширяването на интернет компютърната блокчейн в региона. Като улеснява сътрудничеството между публичния и частния сектор, Алиансът има за цел да разгърне напълно потенциала на ICP за стимулиране на иновациите и цифровата трансформация в Азия. Със своето богатство от таланти и подкрепяща регулаторна среда, Азия е готова да поеме водеща роля в следващата фаза на блокчейн революцията.

Важно е, че Алиансът се ангажира с приобщаване и предоставя подкрепа за широка гама от проекти, обединяващи членове на общността, разработчици, предприемачи и образователни институции. Тази инициатива играе ключова роля в напредъка във възприемането на интернет компютърната блокчейн технология в цяла Азия.

Фондацията DFINITY, организация с нестопанска цел, включваща водещи криптографи, компютърни учени и експерти по разпределени изчисления, е посветена на прехода на облачните изчисления към напълно децентрализирано състояние. Възползвайки се от богатия си опит, фондацията създаде Интернет компютъра и продължава да играе важна роля в развитието на мрежата.

Вижте още  Колекция NFT на Three Arrows Capital за търг на Sotheby's в опит да се изплати на кредитори

Стартирането на ICP Asia Alliance и съпътстващия го безвъзмезден фонд от 20 милиона долара бележат нова ера на растеж и иновации в азиатското пространство Web3 и блокчейн. Със своя подход на сътрудничество и ангажимент за насърчаване на приемането, Алиансът е готов да ускори развитието на авангардни блокчейн и AI технологии в целия регион. Позицията на Азия като глобален център за тези трансформиращи технологии ще се засили допълнително благодарение на инициативи като ICP Asia Alliance.

Последни новини

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Най-популярни

Реклама