Биткойн с повишена волатилност

-

Биткойн се подготвя за повишена волатилност на фона на геополитическа несигурност

Волатилността на биткойн нараства през октомври на фона на нестабилността на глобалния пазар

Биткойн, водещата криптовалута, претърпя повишена волатилност през първите седмици на октомври, отбелязвайки отклонение от историческата стабилност на актива. Според доклада Bitfinex Alpha, публикуван в понеделник, волатилността на биткойн е надхвърлила средната стойност за последните 200 дни, с увеличаване на изолираните събития с висока волатилност.

Анализаторите отбелязаха забележителна тенденция, при която основните индекси на капитала, особено S&P 500 стана свидетел на повишена волатилност, която в крайна сметка се прехвърли към други рискови активи, включително биткойн. Индексът на променливостта на S&P 500 се възстанови от многогодишно дъно на 15 септември, което показва промяна в динамиката на пазара.

Едно важно събитие, цитирано в доклада, се случи на 2 октомври, когато историческият 24-часов период на биткойн волатилността нарасна с над 340%. Докладът подчертава, че такива изолирани събития с висока волатилност на крипто пазара нарастват и с историческата волатилност, постоянно над решаващите средни стойности, се очаква тази тенденция да се запази.

Анализаторите на Bitfinex също подчертаха пазара на биткойн опции, където подразбиращата се волатилност за октомври остава по-висока от историческата волатилност. Подразбиращата се волатилност в момента възлиза на 37,8%, докато историческата волатилност е 32,4%. Тази ценова тенденция е в съответствие с повишената волатилност, наблюдавана при американските акции, което показва синхронизирана пазарна реакция.

Друг фактор, допринасящ за потенциалната нестабилност на пазара, е предстоящото отчитане на индекса на потребителските цени (CPI) в САЩ, насрочено за четвъртък. Анализаторите очакват, че ако индексът на потребителските цени е по-нисък от консенсусната прогноза от 3,7%, това може да доведе до нестабилност на пазара, оказвайки влияние върху цифровите активи. Междувременно покачващите се цени на петрола, предизвикани от геополитическо напрежение, биха могли да изправят предизвикателства пред целите на Федералния резерв за инфлация, като допълнително повлияят върху пазарната динамика.

Вижте още  Мрежата Bitcoin Lightning идва в Coinbase

Цената на биткойн в момента се движи около границата от 27 450 долара, намирайки подкрепа над нивото от 27 000 долара. Анализаторите на Bitfinex отбелязаха нюансирано взаимодействие между краткосрочните и дългосрочните притежатели, като предлагането на краткосрочни притежатели намаля значително от 13 април, докато предлагането на дългосрочни притежатели се увеличи през същия период.

Тъй като биткойнът продължава да да се справят с тези нестабилни условия, участниците на пазара се съветват да следят отблизо глобалните икономически показатели и геополитически събития, като отчитат потенциалното им въздействие върху пазарите на криптовалута. Следете за актуализации в реално време, тъй като крипто пейзажът отговаря на развиващите се пазарни тенденции.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама