НачалоНовини за криптовалутиНовини за Рипъл / XRPRipple срещу SEC: Какво следва след последната победа?

Ripple срещу SEC: Какво следва след последната победа?

-

Ripple срещу SEC: Какво следва след последната правна победа?

Главният изпълнителен директор и изпълнителният председател на Ripple освободени от обвиненията на SEC: повратна точка в съдебната битка

В значителен обрат на събитията, Ripple обяви отхвърлянето на всички обвинения срещу главния изпълнителен директор Брад Гарлингхаус и Изпълнителен председател Крис Ларсен от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Това уволнение, отбелязано като значителна неуспех за SEC, е третата поредна победа за Garlinghouse, Larsen и Ripple в тяхната съдебна битка.

Поредицата от победи започна с ключовото решение от юли 2023 г., където беше обявено, че „XRP не е само по себе си ценна книга“ и продължи до октомври, когато молбата на SEC за междинно обжалване беше отхвърлена.

Размишлявайки върху продължителната съдебна битка, изпълнителният директор на Ripple Брад Гарлингхаус заяви , „В продължение на почти три години Крис и аз бяхме обект на неоснователни обвинения от страна на измамен регулатор с политическа програма. Очакваме с нетърпение деня, в който тази глава ще бъде затворена веднъж завинаги, сега, когато SEC спусна завесата на техните абсурдни театрални постановки срещу Крис и мен.”

Главният правен директор на Ripple, Стюарт Алдероти, изрази своята гледна точка на решението, подчертавайки, че преследването на Гарлингхаус и Ларсен лично от SEC е било грешка и характеризира хода на SEC като „капитулация“.

Последствия и бъдещи процедури

Журналистът на FOX Business Елинор Терет хвърли светлина върху последиците от това уволнение, като посочи, че делото на SEC срещу Гарлингхаус и Ларсен е било прекратено по взаимно съгласие, отменяйки процеса, първоначално насрочен за април следващата година.

Вижте още  Terra Luna Classic Ценова прогноза – Ето следващата цел на LUNC

Гледайки напред, Терет обясни: „Сега, след като SEC оттегли обвиненията срещу Гарлингхаус и Ларсен, трябва да очакваме по-нататъшни съдебни спорове във фазата на наказанията относно институционалните продажби на Ripple за $700 милиона +.“ Правните експерти очакват значителни преговори, като Ripple иска намаляване на наказанието, докато SEC може да настоява за значителна сума, отчасти за символична победа.

Което е изключително важно, SEC си запазва възможността да обжалва решението на съдия Торес относно „програмните продажби“ и „другите дистрибуции“ на XRP, въвеждайки потенциален обрат в тази правна сага.

Правните експерти в общността на XRP обсъждат дали скорошното решение е стратегически ход, предназначен да ускори обжалването процес срещу съкратеното съдебно решение. Фокусът сега е върху предстоящите преговори за наказание, като и двете страни се очаква да представят график за брифинг относно средствата за корекция на нарушенията на Ripple, свързани с институционалните продажби на XRP до 9 ноември.

В обобщение, докато последните победи на Ripple засилиха неговата позиция в продължаващата битка с SEC, пътуването напред остава сложно. Резултатът от преговорите за наказанията и възможността за обжалване на SEC по конкретни точки ще бъдат ключови за оформянето на бъдещето на този нашумял случай.

По време на пресата XRP се търгуваше на $0,5137, отразявайки увеличение от 6,3% през последните 24 часа.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама