НачалоДруги крипто новиниCrypto Mom критикува агресивния подход на SEC към LBRY Crypto Token

Crypto Mom критикува агресивния подход на SEC към LBRY Crypto Token

-

Въздействието на твърдия подход на SEC върху крипто проектите: Критичен анализ от комисар Хестър Пърс

В скорошен забележителен случай SEC излезе победител срещу LBRY, което доведе до интроспективен анализ от комисар на SEC Хестър Пърс. Същността на нейното несъгласно изявление хвърля светлина върху безкомпромисната позиция на агенцията и повдига критични въпроси относно благосъстоянието на инвеститорите, регулаторната яснота и бъдещето на блокчейн технологията.

Комисар Пърс, в своето убедително несъгласие, постави под въпрос решението на SEC да преследва LBRY агресивно. Тя оспори идеята за напредък, като попита дали обществото наистина се е възползвало от демонтирането на „функциониращ блокчейн с приложение от реалния свят, работещо върху него“. Тази интроспекция дойде, след като LBRY беше призната за виновна, че не се е регистрирала в SEC, което позволи на Пърс да изрази резервите си относно подхода на агенцията.

Пърс твърди, че усърдието на SEC да се насочи към LBRY изглежда непропорционално, като се има предвид липсата на доказателства сочещи измама в случая. Тя твърди, че SEC би могла да насочи ресурсите си към справяне с измамни крипто проекти, вместо да приеме строга позиция срещу LBRY. Въпреки предложението на LBRY да изгори своите токени като гаранция за съответствие, SEC настоя за преследване на парични компенсации, което показва неотстъпчив подход.

Един от основните въпроси, повдигнати от Пърс, беше липсата на яснота при прилагането на законите за ценните книжа към токен проекти. Тя подчерта двусмисления характер на тези закони, заявявайки недвусмислено, че няма ясен път за компании като LBRY да регистрират своите предложения за функционални токени. Пърс посочи, че времето и ресурсите, изразходвани за този случай, биха могли да бъдат използвани за изграждане на регулаторна рамка, позволяваща на компании като LBRY да се ориентират ефективно в ландшафта на съответствието.

Вижте още  Биткойн отбелязва най-големия спад на предлагането

Пърс критикува използвания подход на „обгорената земя“. от SEC, подчертавайки неблагоприятното му въздействие върху инвеститорите и предприемачите. Последствията от действията на SEC доведоха до това група предприемачи да изоставят своя блокчейн проект, сценарий, който Пърс твърди, че е можел да бъде избегнат. Тя подчерта важността на възприемането на несъгласието и иновативните технологии, твърдейки, че задушаването на експериментирането с блокчейн противоречи на принципите на свободното общество.

Цитира туит от LBRY, предвиждащ бъдеще, в което гражданите са наказвани за използване на криптовалута вместо централна банкови цифрови валути (CBDC), Пърс изрази загриженост относно потенциалните резултати. Въпреки че тя не предложи окончателни решения за предотвратяване на подобни ситуации в бъдеще, тя приветства предложения от обществеността.

В заключение остава важно да се насърчава среда, в която процъфтяват несъгласието и иновациите. Несъгласието на комисар Пърс служи като провокираща размисъл критика, призовавайки регулаторните органи да постигнат баланс между защитата на инвеститорите, технологичния прогрес и предприемаческата свобода. Тази статия е предоставена само за информационни цели и не представлява правен, данъчен, инвестиционен или финансов съвет.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама