НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCValkyrie очаква биткойн ETF в САЩ още този месец

Valkyrie очаква биткойн ETF в САЩ още този месец

-

Изпълнителният директор на Valkyrie очаква одобрение на спот биткойн ETF в САЩ още този месец

CIO на Valkyrie Investments очаква одобрение за спот биткойн ETFs

В значително развитие за пазара на криптовалути, Стивън МакКлург, главен инвестиционен директор (CIO) на Valkyrie Investments, изрази оптимизъм относно одобрението на спот биткойн борсово търгувани фондове (ETF) в Съединените щати. McClurg вярва, че Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да одобри ETF, директно инвестиращи в биткойни, изпълнявайки дългогодишни очаквания в крипто общността.

Ключови моменти:

  • График за одобрение: McClurg прогнозира, че SEC ще публикува нов кръг от коментари в рамките на следващите една до три седмици, което ще доведе до одобрение до края на ноември . Въпреки това, търговията с всеки одобрен биткойн ETF може да започне най-късно през февруари 2024 г.
  • Въздействие върху пазара: Спот одобрението на биткойн ETF се разглежда като важен крайъгълен камък, символизиращ институционално приемане и интегриране в основните финансови системи. Биткойн ентусиастите очакват това развитие да доведе до скок в пазарната капитализация и цена на BTC.
  • Последни ценови тенденции: BTC изпита възходяща тенденция, достигайки $31 000 в края на октомври, водени от оптимизма около потенциалното одобрение на спот биткойн ETF в САЩ. Цената на криптовалутата продължи да расте, като наскоро надхвърли 17-месечен връх над $35 000.
  • Прогнозата на Bernstein: Фирмата за инвестиционни проучвания Bernstein прогнозира потенциален цена от $150 000 за биткойн до 2025 г., цитирайки високата вероятност за спот одобрение на биткойн ETF. Тази оптимистична прогноза отразява значително възстановяване на BTC от резкия му спад през предходната година.
Вижте още  Силни индикации XRP да надхвърли желаното ниво от $10

Последствия за крипто индустрията:

Одобрението на спот биткойн ETF се очаква да постави началото на нова ера на институционално участие на пазара на криптовалути, което потенциално ще доведе до увеличени инвестиции, ликвидност и стабилност на пазара. Тъй като криптоиндустрията продължава да се развива, това развитие бележи ключов момент, поставяйки основата за по-нататъшно приемане и широко разпознаване на цифровите активи. Инвеститорите да следят внимателно тези развития, готови да се възползват от възможностите, които могат да възникнат в отговор на регулаторни решения.

Последни новини

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн

Съоснователят на BitMEX хвърля светлина върху взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн Съоснователят на BitMEX Артър Хейс предвижда ръст на биткойните на фона...

Най-популярни

Реклама