НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCБиткойн с впечатляващ скок от 93% спрямо златото

Биткойн с впечатляващ скок от 93% спрямо златото

-

Биткойнът регистрира 93% скок спрямо златото през 2023 г. на фона на мащабни разпродажби на ликвидност

В настоящия финансов пейзаж биткойн (BTC) не само запази впечатляващата си възходяща тенденция, но също така надмина златото значително, според неотдавнашния седмичен доклад на Glassnode, озаглавен „Капиталният водопад“. Докладът показва, че и биткойн, и етериум (ETH) са претърпели значително поскъпване в сравнение със златото и щатския долар (USD).

Забележителното представяне на биткойн се откроява, след като поскъпна с +93% спрямо златото през 2023 г., докато Ethereum отбеляза 39% увеличение в злато. Това забележително постижение за BTC и ETH на фона на нарастващата глобална несигурност привлича вниманието на традиционните инвеститори.

Конкуренцията между Биткойн и златото за статута на защитен актив продължава, като много експерти предполагат, че BTC е цифровият еквивалент на златото. Някои дори твърдят, че биткойн, особено след халвинга през 2020 г., представлява силен аргумент като запас от стойност, често наричан „дигитално злато“.

Тъй като инвеститорите продължават да търсят активи за хеджиране срещу инфлацията, сравнението и конкуренцията между биткойн и златото вероятно ще продължат.

Докладът на Glassnode също така подчертава, че доминирането на биткойн на пазара на криптовалута се е повишило значително, надхвърляйки 53% от общата пазарна оценка. Това представлява значително увеличение от цикличните дъна от 38%, регистрирани в края на 2022 г.

Освен това в доклада се споменава, че големите предприятия играят решаваща роля в текущата възходяща тенденция на биткойн. Данните на CryptoQuant разкриват, че ликвидността на продажбите от големите субекти е сравнително ниска, като субектите, които държат между 10 и 100 BTC, оказват натиск за продажба върху мрежата. За разлика от това, китовете в диапазона от 1k~10k BTC, които водеха предишната низходяща тенденция, в момента са по-малко активни.

Вижте още  Morgan Stanley прогнозират бум за биткойн през април 2024 г.

Положителният импулс на пазара на биткойни може да бъде свързан с очакванията около възможното одобрение на дванадесет висящи заявления за борсово търгувани фондове (ETF) на биткойн от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Това регулаторно развитие, съчетано с други фактори, допринесе за скорошния скок на цената на биткойн, достигайки $37 090 към момента на доклада.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама