НачалоНовини за крипто борсиМного крипто борси се опитват да надминат Binance

Много крипто борси се опитват да надминат Binance

-

Множество крипто борси се състезават за трона, стремейки се да надминат Binance

Анализът разкрива промени в господството на Binance на централизирания пазар за обмен на криптовалути

Пейзажът на централизирания пазар за обмен на криптовалути е в състояние на постоянен поток и скорошен анализ от 0xScope, фирма за анализ на блокчейн, хвърля светлина върху забележителна промяна в позицията на Binance, дългогодишен титан в това пространство.

Намаляващият пазарен дял на Binance

Според доклада Binance има изпитаха спад в обема на търговията и ключовите показатели за ефективност, което доведе до приблизително 10% намаление. Тази промяна е значителна, като се има предвид историческото господство на Binance в глобалния крипто обем. Към 17 октомври 2023 г. Binance представляваше 51,2% от дела на обема на централизираната борса (CEX), отбелязвайки забележим спад от неговия дял от 54,6% година по-рано.

Тази промяна се дължи отчасти на до нарастващата известност на OKX и други нововъзникващи борси. OKX, по-специално, стана свидетел на нарастване на обемния си дял от 10,5% на 16,1% в рамките на една година, утвърждавайки се като страхотен играч в индустрията. Други борси, включително Bybit, Bitget и MEXC, също отбелязаха впечатляващ растеж, засилвайки конкурентния натиск върху Binance.

Заслужава да се отбележи, че този анализ изключва големи борси като Upbit и Coinbase от своите класации поради техните липса на обем на търговия с деривати. Тези платформи обаче имат високи позиции в сегмента на спот пазара, като пазарният дял на Upbit претърпява забележително увеличение от 5% на 15% за 52 седмици.

Спот пазар и обем на деривати на Binance

Доминирането на спот пазара на Binance е свидетел на рязък спад до 40%, което е значителен спад от 62% преди година. Това намаление е свързано с неговата стратегия за листване, тъй като криптовалутите често виждат спад в стойността след листването им в Binance. От друга страна, обемът на дериватите на Binance показа по-голяма устойчивост, въпреки че също претърпя спад от 50% на 45% наскоро. Делът на OKX в този сегмент нарасна от 10% на 15% през същия период.

Вижте още  Ethereum с повече разработчици от Cardano

Предизвикателства и правен пейзаж

В допълнение към предизвикателствата пред Binance, борсата беше изправена пред значително съдебно дело от SEC на САЩ през юни. Обвиненията варират от лошо управление на клиентски средства до листване на нерегистрирани ценни книжа, което усложнява операциите му и потенциално влияе на пазарното му представяне.

Тъй като централизираният пазар за обмен на криптовалута продължава да се развива, променящата се динамика на Binance подчертава конкурентния характер на индустрия. Възходът на други борси, регулаторните предизвикателства и промените в стратегиите за търговия допринасят за променящия се разказ на един от водещите играчи на пазара. Инвеститорите и наблюдателите от индустрията ще наблюдават внимателно как се развива тази динамика, оформяйки бъдещия пейзаж на централизираните борси.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама