НачалоНовини за крипто борсиАзиатски търговци стоят зад скока на крипто

Азиатски търговци стоят зад скока на крипто

-

Азиатските крипто трейдъри се очертават като движещата сила зад скорошния скок в обема на крипто търговия

Южнокорейските търговци стимулират скок в обема на пазара на цифрови активи, алткойните придобиват известност

Влияние на Южна Корея върху обема на пазара:

Южнокорейските търговци изиграха значителна роля в нарастването на обема на пазара на цифрови активи, като допринесоха за значително увеличение, както съобщава Bloomberg. Пазарният дял на южнокорейските борси се повиши от 5,2% през януари до 12,9% през ноември. Upbit, основна борса, има ключов принос за този растеж, според данни от доставчика на данни за цифрови активи CCData.

Рали на алткойн, водено от южнокорейски интерес:

Южнокорейските търговци, които нямат достъп до фючърсен пазар, показаха особен интерес към алткойните, допринасяйки за значителни печалби в по-малки токени като Solana и Avalanche. Фирмата за крипто анализи CryptoQuant подчертава, че сегментът на алткойн е имал по-високи обеми на търговия в сравнение с други инвестиционни активи в Южна Корея.

Solana (SOL) специално стана свидетел на забележителна „премия на Кимчи“ на южнокорейския пазар по време на неотдавнашния си рали, което показва по-високи местни цени и повишен търговски интерес в сравнение със средния глобален.

Потенциално крипто IPO в Южна Корея:

В свързаните новини, Bithumb, известна борса за криптовалути в Южна Корея, планира да стане публична през втората половина на 2025 г. Борсата има за цел да се листне на Kosdaq, който е южнокорейската версия на Nasdaq. Ако успее, това ще отбележи първото първично публично предлагане (IPO) от корейска крипто борса.

Ходът на Bithumb да стане публичен е част от стратегията му да се конкурира с Upbit, неговия основен конкурент, и да спечели по-голям пазарен дял. Това развитие подчертава нарастващата зрялост и интеграция на борсите за криптовалута в по-широкия финансов пейзаж.

Вижте още  RGB е „най-добрата възможност“ за издаване на стабилни монети

Южнокорейските търговци се очертаха като значими играчи в пазар на цифрови активи, което допринася за значително увеличение на пазарния обем. Техният интерес към алткойните, воден от липсата на фючърсен пазар, подхранва значителни печалби в по-малките токени. Освен това, потенциалното IPO на Bithumb отразява развиващия се пейзаж на борсите за криптовалути, тъй като те се стремят да се утвърдят като легитимни и влиятелни субекти в рамките на традиционните финансови пазари. Търговците и инвеститорите ще следят отблизо тези развития, за да получат представа за продължаващия растеж на пазара на криптовалута в Южна Корея.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама