НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCТрансферите на Litecoin надминаха Bitcoin

Трансферите на Litecoin надминаха Bitcoin

-

Ежедневните трансфери на Litecoin достигнаха нов рекорд за всички времена, надминавайки Bitcoin 2:1

Мрежата на лайткойн достига рекордно високо ниво на ежедневните транзакции, надминавайки биткойн 2:1

Данните във веригата разкриват значителен скок в активността на мрежата на лайткойн, с дневният брой транзакции, достигащ нов рекорд за всички времена (ATH). Платформата за пазарно разузнаване IntoTheBlock отчита забележителен скок в общия брой дневни транзакции в блокчейна Litecoin, надхвърляйки 1,02 милиона на 14 ноември, отбелязвайки най-високото ниво, регистрирано някога.

Сравнителен анализ с биткойн

Нарастването на ежедневните транзакции на лайткойн е особено забележително, тъй като почти удвоява броя, наблюдаван в биткойн мрежата в същия ден. Въпреки че Litecoin е по-малка криптовалута в сравнение с Bitcoin, с пазарна капитализация над 136 пъти по-малка, той надмина Bitcoin по отношение на дневния обем на транзакциите.

Показател за активни адреси и ангажираност на потребителите

IntoTheBlock също анализира показателя за активни адреси в мрежата Litecoin, която проследява общият дневен брой уникални адреси, участващи в транзакционната дейност. Рязкото нарастване на показателя за активни адреси е в съответствие с нарастването на ежедневните транзакции, което показва повишена ангажираност на потребителите.

Въпреки че активните адреси на Litecoin са надминали тези на Ethereum, той не успява да достигне същите нива като Bitcoin. Данните показват, че въпреки по-големия брой транзакции на Litecoin, активната потребителска база не се е увеличила пропорционално. Това несъответствие може да се дължи на факта, че Litecoin предлага по-рентабилни транзакции в сравнение с други криптовалути, привличайки потребители за дейности, изискващи голям обем трансфери.

Фундаментални силни страни срещу пазарно представяне

Litecoin постоянно се класира високо във фундаментални показатели като приемане и използване от инвеститори. Неговото пазарно представяне обаче не отразява непременно тези силни страни. Въпреки нарастването на мрежовата активност, стойността на Litecoin се изправи пред предизвикателства и регистрира низходящ тренд през последните дни.

Вижте още  Топ 10 на най-добре представящите се активи през 2023 г

Данните подчертават продължаващата борба на Litecoin по отношение на пазарната стойност, въпреки силните му основи и увеличената мрежова активност. Ръстът на ежедневните транзакции и активните адреси показва стабилна екосистема, предполагаща потенциални възможности за по-нататъшен растеж и приемане в бъдеще.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама