Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Парадигма, разширяваща фокуса само върху крипто към области

Парадигма, разширяваща...
Парадигма, разширяваща фокуса само върху крипто към области

Парадигма, разширяваща фокуса само върху крипто към области, включително AI

Фирмата за рисков капитал Paradigm се фокусира само върху крипто, за да включи „гранични“ технологии като AI, казаха пред The Block два източника, запознати със ситуацията.

Изглежда, че фирмата е премахнала споменаванията на крипто/web3 от първата страница на уебсайта си по-рано този месец, което предполага ребрандиране в резултат на шумни сривове в сектора и нарастваща регулаторна несигурност в САЩ.

Фирмата за крипто рисков капитал Paradigm, един от най-утвърдените и активни играчи в пространството, отива отвъд просто блокчейн и акцентира върху по-широк набор от „гранични технологии“, които включват изкуствен интелект, два източника със знания по въпроса каза The Block.

Промяната е фина видима на уебсайта на фирмата, като компанията сега нарича себе си „фирма за инвестиции в технологии, ориентирана към изследвания“, за разлика от тази, която специално инвестира в „разрушителни крипто/Web3 компании и протоколи“.

Ред, който казваше „ние вярваме, че крипто ще определи следващите няколко десетилетия“ беше премахнат от началната страница, която сега не споменава web3 или blockchains. Един източник, който не е упълномощен да говори публично, каза, че промяната не означава, че компанията се отклонява от крипто, а по-скоро подчертава нейния обхват в съседни области.

Разделът за портфолиото на компанията на уебсайта все още изброява десетки фирми, свързани с крипто, децентрализирани финанси и NFT.

Лицето, запознато със стратегията, каза, че компанията не е променила своя мандат и продължава да се фокусира върху крипто и web3, без практическа промяна.

Актуализираното копие на уебсайта имаше за цел да подчертае своите технически изследвания, каза човекът, отбелязвайки, че Paradigm е подкрепила компании, които са изследвали нови технологии в рамките на основната си стратегия, като AI Arena. Компанията не отговори веднага на искане за допълнителен коментар.

Предизвикателства на крипто индустрията

Bittrex Global спира търговията, измества фокуса върху тегленията

По-широкият фокус идва, тъй като крипто индустрията все още се справя с вторичните трусове от кризата миналата година, белязана от колапса на борсата FTX. Paradigm беше инвеститор във FTX и отписа своята инвестиция от 290 милиона долара в компанията, след като тя обяви фалит през ноември.

Paradigm е съоснована през 2018 г. от съоснователя на Coinbase Фред Ерсам и бившия партньор на Sequoia Мат Хуанг. През ноември 2021 г. фирмата набра фонд от 2,5 милиарда долара, който по това време беше най-големият криптофокусиран рисков фонд. Портфолиото му включва високопоставени компании, включително Uniswap, OpenSea и Fireblocks, според The Block Pro’s Deals Dashboard.

Paradigm е инвестирала в над 100 стартиращи крипто компании до момента, според таблото за управление.

След трудна година крипто VC инвестициите се забавиха. Рисковите капиталисти са инвестирали около 2,8 милиарда долара в крипто инвестиции през първото тримесечие на 2023 г., което е спад от около 3,5 милиарда долара през четвъртото тримесечие на 2022 г., според данни, проследени от The Block Research.

Могат ли крипто и AI да работят заедно?

Новият фокус идва на фона на повишеното внимание към AI тази година, особено с широкото приемане на езиковия модел ChatGPT на OpenAI. И също така имаше много разговори в индустрията за това как AI и блокчейн технологията могат да бъдат интегрирани.

Jeremy Allaire, съосновател и главен изпълнителен директор на издателя на стейбълкойни Circle, каза в четвъртък, че вече е чувал за „AI ботове, които въртят портфейли във веригата и използват USDC“.

„AI и Blockchains са създадени един за друг“, написа той в Twitter. „Произход на данни, машинно генерирани и наложени договори и обмен на стойност от машина към машина.“ Allaire отговори на дълга публикация от Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на фирмата за крипто инвестиции Bitwise, който каза, че е прекарал много време в разговори с AI инженери през последните няколко дни.

„ИИ може да бъде катализатор за крипто в този цикъл“, пише Хорсли, добавяйки, че технологията ще създаде ново търсене на криптография и блокчейн.

„Чувствам се все по-убеден, че тези две различни технологии ще имат преплетено бъдеще и че крипто ще стане много по-важно, когато AI започне да се разпространява.“

Публикацията на Димитър Тодоров: "Парадигма, разширяваща фокуса само върху крипто към области" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Биткойн отново па...
Биткойн отново падна под $65 000

Следващата цел на Биткойн на фона на пазарната волатилност Биткойн (BTC) се сблъска със забележим спад, падайки под границата от $65 000,...

Биткойн китове: п...
Биткойн китове: преразпределение или натрупване?

Биткойн китове: преразпределение или натрупване? Появиха се скорошни данни, показващи промяна в поведението на определени Биткойн китове,...

BTC пада под $64K...
BTC пада под $64K, алткойните "светят" в червено

Актуализация на крипто пазара: BTC пада под $64K, алткойните са оцветени в червено при широко разпространени спадове Пазарът на криптовалута...

Анализ и прогнози...
Анализ и прогнози за цените за XRP, DOGE, TON, ADA

Алткойните се спъват, когато Биткойнът пада под $64 000: Настъпва фаза на консолидация Тъй като пазарът на криптовалута преживява спад,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!