Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Глобалното господство на XRP се появява отвъд границите на САЩ

Глобалното господство...
Глобалното господство на XRP се появява отвъд границите на САЩ

Глобалното господство на XRP се появява отвъд границите на САЩ, разкрива докладът на Ripple за третото тримесечие

Борсите в САЩ съставляват само 5% от глобалния обем на XRP, офшорните платформи водят пътя

На фона на продължаващите регулаторни предизвикателства, пред които са изправени цифровите активи в Съединените щати, XRP, дигиталната валута, свързана с Ripple, демонстрира своята глобална известност. Докладът на Ripple за третото тримесечие на 2023 г. за XRP пазарите разкри значителна тенденция, при която базираните в САЩ борси за криптовалута допринасят само с около 5% за глобалния обем на XRP. Това разкритие идва в резултат на съдебно решение в полза на XRP от 13 юли, отбелязвайки забележително постижение за платформите за търговия в САЩ въпреки регулаторната несигурност.

Глобалното господство на XRP

Докладът подчертава доминирането на офшорните борси в търговията с XRP, като Binance се очертава като ключов играч. Binance, най-голямата платформа за търговия с криптовалути в света, притежава огромен дял от приблизително 60% от общата стойност на сделките с XRP. Трябва да се отбележи, че тази тенденция се запази дори след повторното навлизане на базираната в САЩ Coinbase в търговията с XRP в средата на юли.

След Binance, южнокорейската борса Upbit изигра значителна роля, допринасяйки с около 20% от глобалния обем на XRP. Други борси извън САЩ, като OKEX, Bitstamp и Bybit, също заемат видно място в глобалния пазар за търговия с XRP.

Позицията на борсите в САЩ

Пропуски и несъответствия в глобалното регулиране

Изненадващо, борсите в САЩ, които повторно изброиха XRP, включително Gemini и Kraken, не успяха да осигурят значителни позиции в обема на търговия с XRP към третото тримесечие на 2023 г. Въпреки повторното им интегриране на XRP в своите платформи, те изостанаха в сравнение с глобалните партньори.

Потвърждение на данни за търговия с XRP

Данните от CoinMarketCap допълнително подкрепиха глобалната привлекателност на XRP извън границите на САЩ. Сред крипто борсите в САЩ Coinbase беше единствената платформа, която си осигури десета позиция в 24-часовия обем на търговия на XRP. Глобални платформи като Binance, UEEx, Upbit, BIKA, Bithumb, MEXC, Bybit, Coinsbit и IndoEX изпревариха Coinbase, подчертавайки по-широкото международно търсене на XRP.

Регулаторно въздействие и глобална желателност

Регулаторното оспорване в САЩ, където XRP се счита за нерегистрирана ценна книга от 2020 г., първоначално повлия на достъпа на американците до XRP до средата на юли. Последвалото възстановяване на XRP на борсите в САЩ отбеляза повратна точка. Нарасналото желание за XRP извън Съединените щати, както е очевидно в различни източници на данни, подчертава глобалната известност на този цифров актив на фона на регулаторните предизвикателства на вътрешния пазар.

Устойчивостта и глобалната привлекателност на XRP, особено извън границите на САЩ, подчертават значението му в развиващия се пазар на цифровите активи. Тъй като регулаторната динамика продължава да оформя индустрията, позицията на XRP като глобално търсена цифрова валута става все по-очевидна, демонстрирайки нейното значение на по-широка международна сцена.

Публикацията на Георги Шопов: "Глобалното господство на XRP се появява отвъд границите на САЩ" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Ethereum: Несигур...
Ethereum: Несигурността над нивото на поддръжка от $2700 се очертава

Ethereum е изправен пред низходящ тренд на фона на пазарната волатилност Пазарът на криптовалута стана свидетел на бурна седмица,...

Питър Бранд: Пикъ...
Питър Бранд: Пикът на цикъла на Биткойн е потенциално достигнат

Крипто експертът Питър Бранд предполага, че пикът на цикъла на Биткойн може да се е случил Известният крипто експерт Питър Бранд раздвижи...

Дешифриране на Cr...
Дешифриране на Crypto FUD след халвинга на Биткойн

Навигация в Crypto FUD след халвинга на BTC: Пътна карта за инвеститори В резултат на дългоочакваното халвинг събитие на Биткойн, крипто...

Крипто анализатор...
Крипто анализатор прогнозира 700% бичи скок за цената на XRP

Прогноза за цените на XRP: Анализатор прогнозира 700% скок до $4 на фона на възходящи настроения Въпреки скорошните борби на крипто пазара,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!