Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

XRP е изправен пред мечи сигнал на краткосрочните графики

XRP е изправен пред...
XRP е изправен пред мечи сигнал на краткосрочните графики

Графиките на XRP показват низходящ сигнал с „Death Cross“ на фона на волатилността на пазара

XRP, шестата по големина криптовалута, е изправена пред мечи сигнал на своите краткосрочни графики с появата на „кръст на смъртта“. Този технически модел възниква, когато простата плъзгаща се средна (SMA) 50 пресече под простата плъзгаща се средна (SMA) 200, което показва низходяща тенденция, която може да се простира отвъд краткосрочен спад. Пазарните нагласи за XRP бяха повлияни от скорошен спад на цените на крипто пазара след слухове за отхвърляне на Биткойн спот ETF.

Ключови точки:

  1. Потвърждение на смъртния кръст: SMA 50 премина под SMA 200 както на едночасовите, така и на четиричасовите ценови графики за XRP, потвърждавайки наличието на „смъртен кръст“. Този мечи индикатор предполага, че краткосрочният спад на цената може да се развие в по-устойчив низходящ тренд.
  2. Реакция на пазара: XRP претърпя значителен спад на цената до двумесечно дъно от $0,50 от около $0,61 на фона на драстичния спад на по-широкия крипто пазар на 3 януари. Криптовалутата се сблъска със съпротива под дневните MA 50 и 200 при $0,619 и $0,579, съответно.
  3. Текущ ценови статус: Към момента на писане XRP се понижи с 2,02% през последните 24 часа, търгувайки се на $0,566. Криптовалутата потенциално е на път да затвори първата си червена седмица през 2024 г., с 8% спад въз основа на данни от TradingView.
  4. Исторически съображения: Някои експерти предупреждават да не се разчита прекалено много на кръста на смъртта като предсказващ индикатор, подчертавайки неговата ненадеждност и противоречив характер. Историческите данни показват, че смъртоносните кръстове на XRP често са отбелязвали големи или междинни дъна на пазара, потенциално поради изоставането на индикатора спрямо действителните цени.
  5. Пазарен сценарий на свръхпродаденост: Смъртният кръст може да настъпи след бърз спад на пазара и в някои случаи пазарът може вече да е свръхпродаден до момента, в който се случи пресичането. Това оспорва надеждността на кръста на смъртта като независим сигнал за прогнозиране на бъдещи пазарни движения.
  6. Ключови нива за бикове и мечки: В случай на завръщане на пазара, биковете трябва да надминат максимума от 28 декември от $0,658. Ако низходящата тенденция продължи, цената на XRP може да преразгледа дъното от 3 януари от $0,50.

FLOKI Inu е изправен пред мечи натиск

Краткосрочните диаграми на XRP показват низходящ сигнал с появата на кръст на смъртта, добавяйки към предизвикателствата, пред които е изправена криптовалутата на фона на скорошната пазарна волатилност. Въпреки че кръстът на смъртта често се разглежда като мечи индикатор, неговата историческа надеждност се обсъжда от експерти. Търговците и инвеститорите следят отблизо ключовите нива и пазарната динамика, за да оценят потенциалните резултати, докато XRP навигира през текущите пазарни условия.

Публикацията на Роберт Петров: "XRP е изправен пред мечи сигнал на краткосрочните графики" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Ethereum: Несигур...
Ethereum: Несигурността над нивото на поддръжка от $2700 се очертава

Ethereum е изправен пред низходящ тренд на фона на пазарната волатилност Пазарът на криптовалута стана свидетел на бурна седмица,...

Питър Бранд: Пикъ...
Питър Бранд: Пикът на цикъла на Биткойн е потенциално достигнат

Крипто експертът Питър Бранд предполага, че пикът на цикъла на Биткойн може да се е случил Известният крипто експерт Питър Бранд раздвижи...

Дешифриране на Cr...
Дешифриране на Crypto FUD след халвинга на Биткойн

Навигация в Crypto FUD след халвинга на BTC: Пътна карта за инвеститори В резултат на дългоочакваното халвинг събитие на Биткойн, крипто...

Крипто анализатор...
Крипто анализатор прогнозира 700% бичи скок за цената на XRP

Прогноза за цените на XRP: Анализатор прогнозира 700% скок до $4 на фона на възходящи настроения Въпреки скорошните борби на крипто пазара,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!